Pin It

Ciorba de burta

95%

Numar de portii

6

Timp de pregatire

20 minute

La foc

30 minute

Voturi de la cititori

Like 18

Ingrediente

  • 500-700 gr Burta prefiarta
  • 2 bucati morcovi
  • 1 bucata ceapa
  • 1 bucata patrunjel radacina
  • 1/4 gogosar la otet
  • 4 bucati oua (galbenusuri)
  • 1 cutie mica smantana
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 bucati ardei iute
  • dupa gust Piper
  • dupa gust Patrunjel tocat fin
  • dupa gust sare
  • dupa gust otet

Mod de preparare:

  1. Burta se spala in mai multe ape si se taie felii.
  2. Intr-o oala de 5-6 litri se pun legumele taiate in bucati mari la fiert, cu 3 litri de apa. Se scot legumele dupa ce au fiet si se fruleaza cu blenderul pana devin crema. Crema rezultata se strecoara prin strecuratoarea mare. Zeama obtinuta se adauga in oala in care au fiert, se adauga burta taiata fideluta si se fierbe totul pt inca 20 min.
  3. Inr-un castronel se pun cele 4 galbenusuri, se bat bine cu furculita, se adauga 2 linguri de otet, se bat galbenusurile in continuare, se adauga si o cana de apa rece pentru a nu se taia ouale.
  4. Acum se opreste focul la oala si se adauga totul in oala incet, incet amestecand mereu.
  5. Se adauga si gogosarul taiat cubulete mici (pentru aspect si culoare).
  6. Ciorba de burta se mananca calda, iar fiecare isi pune in farfuria sa: sare, otet, usturoi pisat, piper, patrunjel si smantana. Ardeii iuti sunt pt cine prefera.

ciorba de burta - reteta

Distribuie & Tipareste reteta

94.736842105263 0 100 19

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close