Pin It

Prep

20 min

Cook

40 min

Ingrediente

Zahar pentru aluat 200 g
Lapte 500 ml
Oua 4 bucati
Ulei de floarea soarelui 150 ml
Faina 1 Kg
Maia proaspata 50 g
Coaja lamaie 1 bucata
Coaja portocala 1 bucata
Vanilie 1 pliculet
Sare Un varf de cutit
Cacao pentru umplutura 2 linguri
Scortisoara macinata pentru umplutura 2 linguri
Unt pentru umplutura 250 g
Zahar pentru umplutura 250 g

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron se amesteca maiaua cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Se amesteca bine totul pana se dizolva maiaua si zaharul. Se adauga aromele.
  2. Intr-un castron mai mare se pun faina, ouale (bine batute) si sarea, apoi maiaua si laptele ramas (putin incalzit in prealabil). Se adauga si zaharul ramas.
  3. Totul se amesteca bine iar uleiul se adauga cate putin in timp ce framantam. Daca aluatul e lipicios se mai presara putina faina. Aluatul trebuie sa fie elastic.
  4. Pentru umplutura: untul tinut in prealabil la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, cacao si scortisoara dupa care se prepara astfel:
  5. Pe plansa de framantat se imparte aluatul in doua. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-o foaie de 1 cm grosime. Se intinde pe fiecare foaie cate o jumatate din umplutura si se taie patrate cu latura de 10-12 cm.
  6. Se ung 2 tavi de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza la rand unu cate unu patratelele unse cu umplutura pana se umple tavile.
  7. Apoi se lasa tavile la loc cald sa creasca aluatul. Cand aluatul a crescut la nivelul tavii, se baga la cuptor pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (fara aluat pe ea)

reteta Cozonac

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close