Pin It
Crap prajit

Crap prajit

Prep

1 hr

Ingrediente

Crap 1 buc. de 3 Kg
Faina 300 gr
Malai 300 gr
Ulei de prajit 500 ml
Sare Dupa gust

Mod de preparare:

  1. In primul rand pestele se curata de solzi, apoi se taie pe burta (pe lung), se curata bine de mate si i se scot urechile.
  2. Se taie in bucati de marime potrivita si se spala bucatile de peste in mai multe ape (in special la sira spinarii).
  3. Punem intr-o tigaie ulei din ambundenta. Intr-o farfurie punem putina sare, in alta faina si in alta malai. Pregatim si un castron cu apa. 
  4. Incepem condimentarea pestelui. Se ia o bucata de peste se trece prin apa din castron, se presara un pic de sare si se da prin faina, apoi se trece prin apa foarte repede doar pentru a se umezi faina, nu pentru a o spala.
  5. Apoi se da prin malai, se trece din nou foarte repede prin apa si apoi se da iar prin faina.
  6. ATENTIE: in farfurii se pun cantitati mici de sare, faina si malai, pentru ca se umezesc repede si se adauga de fiecare data cand e nevoie. Apa din castron se schimba mereu cand e nevoie. 
  7. Acum pestele se frige in uleiul bine incins, pe ambele parti.

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close