Pin It
Crema Limoncello

Crema Limoncello

Prep

15 min

Cook

20 min

Ingrediente

Alcool 95 grade 1 litru
Lamai bio (netratate) 10 bucati
Lapte 2 litri
Zahar 2 Kg

Mod de preparare:

  1. Se spala bine si se cojesc lamaile. Se vor folosi numai cojile.
  2. Cojile se pun intr-o oala mai mare si se toarna alcoolul.
  3. Se acopera bine oala cu un capac si se lasa la macerat pentru 15 zile.
  4. Dupa ce au stat la macerat se filtreaza alcoolul cu o strecuratoare si se arunca cojile.
  5. Laptele se pune la fiert cu zaharul pana se topeste complet zaharul. Se lasa la racit.
  6. Se amesteca laptele racit cu alcoolul si apoi se pune lichidul rezultat in sticle de plastic de 500 ml.
  7. Se pastreaza in congelator (nu ingheata din cauza alcoolului) pentru maxim 12 luni.
  8. Se serveste rece. Ce ramane se poate introduce din nou in congelator.

Crema Limoncello reteta

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close