Pin It
Orez cu vin rosu

Orez cu vin rosu

Servings

2

Prep

10 min

Cook

15 min

Ingrediente

Orez 200 gr
Ceapa 1 buc
Vin rosu 1 pahar
Ulei de masline 50 ml
Parmezan 50 gr
Branza de oaie 50 gr
Branza de vaca 50 gr
Sare si Ardei iute uscat dupa gust
Vegeta 2 lingurite

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata fin. Se adauga si o ceasca de apa pentru a se inmuia ceapa mai repede. Cand apa s-a evaporat se adauga si orezul (spalat bine inainte) si se caleste si orezul.Vin cu orez - ingrediente
  2. Intr-un ibric se pune 1 litru de apa cu 2 lingurite de vegeta la fiert. Dupa ce s-a calit si orezul, se pune cate putin din apa fiarta din ibric (clocotita, nu rece pentru ca intareste orezul).
  3. Intre timp se amesteca mereu cu o lingura pentru ca orezul sa nu se prinda de cratita. Focul de la aragaz trebuie sa fie la minim. Cand orezul este aproape fiert se toarna peste el vinul rosu.
  4. Dupa alte 5 min (timp in care orezul e fiert si alcoolul din vin s-a evapotat), se inchide focul la aragaz si se adauga branza rasa si cuburile de branza de vaca si oaie.
  5. Se amesteca totul pentru a se omogeniza.

Tin sa precizez ca acest orez condimentat are gust si aroma puternica si se poate consuma simplu dar si ca o garnitura pentru carne.

Vin cu orez - reteta

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close