Pin It

Orez cu vin rosu

100%

Numar de portii

2

Timp de pregatire

10 minute

La foc

15 minute

Voturi de la cititori

Ingrediente

  • 200 gr Orez
  • 1 buc Ceapa
  • 1 pahar Vin rosu
  • 50 ml Ulei de masline
  • 50 gr Parmezan
  • 50 gr Branza de oaie
  • 50 gr Branza de vaca
  • dupa gust Sare si Ardei iute uscat
  • 2 lingurite Vegeta

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata fin. Se adauga si o ceasca de apa pentru a se inmuia ceapa mai repede. Cand apa s-a evaporat se adauga si orezul (spalat bine inainte) si se caleste si orezul.Vin cu orez - ingrediente
  2. Intr-un ibric se pune 1 litru de apa cu 2 lingurite de vegeta la fiert. Dupa ce s-a calit si orezul, se pune cate putin din apa fiarta din ibric (clocotita, nu rece pentru ca intareste orezul).
  3. Intre timp se amesteca mereu cu o lingura pentru ca orezul sa nu se prinda de cratita. Focul de la aragaz trebuie sa fie la minim. Cand orezul este aproape fiert se toarna peste el vinul rosu.
  4. Dupa alte 5 min (timp in care orezul e fiert si alcoolul din vin s-a evapotat), se inchide focul la aragaz si se adauga branza rasa si cuburile de branza de vaca si oaie.
  5. Se amesteca totul pentru a se omogeniza.

Tin sa precizez ca acest orez condimentat are gust si aroma puternica si se poate consuma simplu dar si ca o garnitura pentru carne.

Vin cu orez - reteta

Distribuie & Tipareste reteta

100 0 100 3

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close