Pin It

Prajitura diplomat

100%

Numar de portii

12

Timp de pregatire

1 hr

La foc

15 minute

Voturi de la cititori

Ingrediente

  • 3 bucati Foi foietaj
  • 250 ml Lapte
  • 75 g Zahar
  • 3 bucati Galbenus de ou
  • 1 plic Vanilie
  • 25 g Faina
  • 200 ml Frisca lichida

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se incalziste laptele (nu se fierbe).
  2. Separat se bat cu telul galbenusurile cu zaharul, faina, frisca si vanilia.
  3. Cand laptele e caldut, adaugam compozitia si amestecam bine si dam la foc mic totul, amestecand tot timpul cu telul pentru a nu se prinde de fundul craticioarei, pana devine o crema lucioasa.
  4. Foile de foietaj se pun la copt in cuptor (dupa instructiunile de pe pachet), pe fiecare in parte.
  5. Cand foile sunt coapte si crema gata incepem asamblarea prajiturii.
  6. Pe o tava de marimea foilor se aseaza o foaie, iar deasupra jumatate din crema si se continua cu cea de a doua foaie si se pune cealalta jumatate de crema, iar deasupra ultima foaie.
  7. Deasupra se decoreaza cu zahar pudra

Prajitura diplomat - reteta in tava

Prajitura diplomat - reteta, portie in farfurie

Distribuie & Tipareste reteta

Este una din retetele tale favorite?

100 0 100 2

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close