Pin It

Prajitura Pinguin

100%

Numar de portii

8-10

Timp de pregatire

1 hr

Voturi de la cititori

Ingrediente

  • 4 linguri cu varf Cacao amara
  • 2 buc. Oua
  • 100 gr Unt
  • 1/2 pahar Lapte
  • 1 pliculet Praf de copt
  • 300g Smantana
  • 250g Faina
  • 200g Nutella

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mai adanc se pune untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se bate bine cu mixerul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga ouale pe rand.
  2. Acum se adauga laptele si cacao. Cand totul e bine omogenizat se adauga faina, cate o lingura pe rand si cacao.
  3. Intr-o forma rotunda cu diametrul de 22cm (tapetata cu unt si faina), se toarna compozitia si se da la cuptor (preincalzit) pentru de 25 minute.
  4. Intre timp se prepara frisca, (smantana se tine in congelator pt 10 min inainte se a se bate cu mixerul). Smantana se bate bine cu zaharul pudra pana ce frisca s-a intarit.
  5. Nutella se pune intr-un ibric cu 2-3 linguri cu lapte, pentru 3 min pentru a se subtia (se amesteca cu lingura continuu ca sa nu se prinda). In alt ibric se face siropul de zahar (2 liguri zahar la un pahar apa).
  6. Acum se trece la montarea prajiturii astfel: blatul se taie in doua si se aseasa pe doua farfurii. Cu o lingura, se stropeste fiecare felie de blat cu siropul de zahar. Apoi se intinde crema de ciocolata pe blatul de jos, apoi se pune deasupra frisca.
  7. Cu atentie se pune cea dea doua felie de blat iar deasupra se presara zaharul pudra (zaharul se pune intr-o strecuratoare de ceai si se distribuie uniform)

Distribuie & Tipareste reteta

Este una din retetele tale favorite?

100 0 100 1

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close