Pin It
Riso Freddo

Riso Freddo

Servings

6

Prep

25 min

Ingrediente

Masline fara samburi 150gr
Ton in ulei 1 cutie 150gr
Legume asortate in otet (castraveciori, gogosari) 300 gr
Branza Emmental 250gr
Sunca presata 250gr
Porumb boabe 1 cutie mica
Capperi 2 linguri
Orez 300gr
Maioneza 1 tub
Sare, Piper Dupa gust

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se pune apa cu o lingura plina cu sare si se pune la foc. Cand apa clocoteste, se pune orezul spalat in prealabil. (Cititi pe instructiuni timpul de fierbere pentru orez, nu se fierbe nici 1 min in plus, pentru ca altfel devine pilaf)
  2. Imediat ce a fiert orezul se scurge bine de apa si se trece prin jet de apa rece.riso freddo - ingrediente
  3. Legumele (castraveti, gogosari, capperi), impreuna cu branza si sunca presata se taie in bucati mici.
  4. Intr-un castron mare se pun toate ingredientele si se potriveste de sare si piper.
  5. Se pune in frigider la rece. Se poate pastra si 2-3  zile la rece.
  6. In momentul consumarii se pune un pic de maioneza deasupra.

riso freddo - reteta

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close