Pin It

Salata de Boeuf

100%

Numar de portii

6

Timp de pregatire

1 hr 30 min

La foc

30 minute

Voturi de la cititori

Ingrediente

  • 1,5 Kg Cartofi
  • 5 bucati Castraveti mari la otet
  • 2 bucati Gogosari la otet
  • 1 pahar Mazare
  • 2 bucati Morcovi
  • jumatate Radacina de telina
  • 1 bucata piept de pui
  • 700 ml Ulei de floarea soarelui
  • 4 bucati Oua
  • 2 bucati Lamaie
  • 1 lingura Mustar

Mod de preparare:

  1. Cartofii se spala bine in apa rece si se pun la fiert intr-o oala.
  2. Se storc ambele lamai si se pregateste zeama intr-un pahar.
  3. In alta oala se pun la fiert mazarea, morcovul, patrunjelul, telina si pieptul de pui taiate in bucati mai mari.
  4. Cat timp fierb toate ingredientele preparam maioneza astfel: 2 galbenusuri fierte si 2 galbenusuri crude se pun intr-un castron mai adanc, se adauga lingura de mustar si mai punem o lingurita de sare.
  5. Cu ajutorul mixerului, la viteza mica la inceput, se amesteca pana devine o crema.
  6. Incepem sa punem cate putin ulei de floarea soarelui, in cantitate mica si dam mixerul la viteza mare.
  7. Din cand in cand se gusta de sare. Incepem sa adaugam si zeama de lamaie.
  8. Inainte de a termina uleiul, se gusta si completam cu sare si zeama de lamaie dupa gust.
  9. Trecem la prepararea legumelor. Taiem cartofii, pieptul de pui, telina, patrunjelul cat mai marunt.
  10. Intr-un recipient mai mare amestecam toate ingredientele peste care punem sare si piper dupa gust. Adaugam mai mult de jumatate din cantitatea de maioneza si amestecam bine.
  11. Asezam salata in platouri si deasupra asezam restul de maioneza dupa care ornam dupa placerea si indemanarea fiecaruia.

Salata de Boeuf reteta

Distribuie & Tipareste reteta

100 0 100 3

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close