Pin It

Tarta cu ananas

100%

Numar de portii

6

Timp de pregatire

10 minute

La foc

50 minute

Voturi de la cititori

Ingrediente

  • 250 g Faina
  • 170 g Unt
  • 100 g Zahar
  • 3 bucati Oua
  • 3 ligurite Praf de copt
  • Vanilie
  • 1 cutie Ananas in sirop
  • 80 g Zahar brun

Mod de preparare:

  1. In tava in care facem prajitura se pune zaharul brun (80 g) cu untul (20 g) la foc mic pana devine totul caramelat si de culoare frumoasa (nu se arde).
  2. Se lasa apoi in tava la racit.
  3. Intre timp se prepara aluatul astfel: intr-un castron  se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina, untul (la temperatura camerei), vanilia si praful de copt.
  4. Din cutia de ananas se opresc 7 felii, restul se taie cubulete mici si se adauga in aluatul deja preparat.
  5. Dupa ce caramelul s-a racit se aseaza feliile de ananas peste caramel (una in mijloc si 6  pe margine).
  6. Deasupra se toarna compozitia.
  7. Se baga la cuptor pentru 40 min la 180°. Cand e coapta, cu ajutorul unui platou, se rastoarna.

Tarta cu ananas

Distribuie & Tipareste reteta

Este una din retetele tale favorite?

100 0 100 1

2 Mesaje

  1. maria 2 ani ago

    pe asta o incerc saptamana viitoare si sper sa-mi iasa la fel de buna ca desertul de azi, cel cu biscuiti cu lamaie

  2. Buna Maria,ma bucur ca vrei sa incerci si reteta asta.Astept
    impresia ta si de data asta. Sunt convinsa ca nu vei regreta

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close