Pin It
Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Servings

6

Prep

10 min

Cook

50 min

Ingrediente

Faina 250 g
Unt 170 g
Zahar 100 g
Oua 3 bucati
Praf de copt 3 ligurite
Vanilie
Ananas in sirop 1 cutie
Zahar brun 80 g

Mod de preparare:

  1. In tava in care facem prajitura se pune zaharul brun (80 g) cu untul (20 g) la foc mic pana devine totul caramelat si de culoare frumoasa (nu se arde).
  2. Se lasa apoi in tava la racit.
  3. Intre timp se prepara aluatul astfel: intr-un castron  se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina, untul (la temperatura camerei), vanilia si praful de copt.
  4. Din cutia de ananas se opresc 7 felii, restul se taie cubulete mici si se adauga in aluatul deja preparat.
  5. Dupa ce caramelul s-a racit se aseaza feliile de ananas peste caramel (una in mijloc si 6  pe margine).
  6. Deasupra se toarna compozitia.
  7. Se baga la cuptor pentru 40 min la 180°. Cand e coapta, cu ajutorul unui platou, se rastoarna.

Tarta cu ananas

Share

Favorite

2 Comments

  1. Avatar
    maria 4 ani ago

    pe asta o incerc saptamana viitoare si sper sa-mi iasa la fel de buna ca desertul de azi, cel cu biscuiti cu lamaie

  2. Buna Maria,ma bucur ca vrei sa incerci si reteta asta.Astept
    impresia ta si de data asta. Sunt convinsa ca nu vei regreta

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close