Pin It

Prep

15 min

Cook

30 min

Ingrediente

Oua 3 bucati
Zahar 6 linguri
Faina 9 linguri
Ulei de floarea soarelui 3 linguri
Lapte 3 linguri
Vanilie, coaja de lamaie Dupa gust
Alune sau nuci 75 g
Zahar tos pentru ornat 3 linguri
Praf de copt 1 pliculet

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron se pun ouale si zaharul, si se bat impreuna cu telul (nu e nevoie de mixer).
  2. Se adauga faina, mirodeniile, uleiul si laptele, si se amesteca totul bine, iar la urma se adauga praful de copt.
  3. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, dupa ce am pus toata compozitia in tava se pune zaharul tos pentru ornat in ploaie deasupra si se adauga nucile (devin crocante la copt).
  4. Se baga in cuptor la 180 grade pt 30 min.
  5. Acest dulce se pastreaza la temperatura camerei, tinut mai mult se usuca dar se poate manca si peste o saptamana.

Ingredientele sunt pt un torcolo mic. Pentru unul mare se dubleaza cantitatile.

torcolo - reteta

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close