Pin It

Torcolo

94%

Timp de pregatire

15 minute

La foc

30 minute

Voturi de la cititori

Like 16

Ingrediente

  • 3 bucati Oua
  • 6 linguri Zahar
  • 9 linguri Faina
  • 3 linguri Ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri Lapte
  • Dupa gust Vanilie, coaja de lamaie
  • 75 g Alune sau nuci
  • 3 linguri Zahar tos pentru ornat
  • 1 pliculet Praf de copt

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron se pun ouale si zaharul, si se bat impreuna cu telul (nu e nevoie de mixer).
  2. Se adauga faina, mirodeniile, uleiul si laptele, si se amesteca totul bine, iar la urma se adauga praful de copt.
  3. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, dupa ce am pus toata compozitia in tava se pune zaharul tos pentru ornat in ploaie deasupra si se adauga nucile (devin crocante la copt).
  4. Se baga in cuptor la 180 grade pt 30 min.
  5. Acest dulce se pastreaza la temperatura camerei, tinut mai mult se usuca dar se poate manca si peste o saptamana.

Ingredientele sunt pt un torcolo mic. Pentru unul mare se dubleaza cantitatile.

torcolo - reteta

Distribuie & Tipareste reteta

Este una din retetele tale favorite?

94.1176470588 0 100 17

Ti-a placut reteta? Lasa-ne un mesaj!

Scrie un mesaj:

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close