Pin It
Torta pasqualina

Torta pasqualina

Servings

5

Prep

2 hr

Cook

1 hr 10 min

Ingrediente

Faina 1 kg
Maia proaspata 50gr
Untura 100gr
Sare, Piper dupa gust
Carne porc 200gr
Carnati proaspeti 2 bucati
Vin alb 1 pahar
Branza uscata de oaie 100gr
Telemea de vaca 100gr
Oua 5 bucati

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron se pune la inmuiat maiaua cu 1 lingurita de zahar si cu putina apa calda, apoi se adauga untura (tinuta in prealabil la temperatura camerei), 1 lingura de sare si jumatate din faina.
  2. Se amesteca totul si se incepe framantarea adaugand si restul de faina si apa calda atat cat e nevoie, pentru a face un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana aluatul isi dubleaza volumul.Torta pasqualina - ingrediente
  3. Carnea se taie cubulete, carnatii se curata de pielita si se desface carnea cu degetele. Se pun impreuna intr-o tigaie cu putin ulei, si cu vinul alb la calit. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce carnea se patrunde cu furculita, se opreste focul si se lasa la racit carnea.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde cu mainile pe planseta in un strat de 1 cm grosime. Deasupra se pune compozitia de carne si branza (branza de oaie uscata se da prin razatoare, iar telemeaua se taie cubulete).Torta pasqualina - reteta 1 Din aluat se opreste o mana de aluat pentru decor. Se ruleaza aluatul cu compozitia inauntru si se aseaza intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc.
  5. Se lasa iar la crescut pentru 1 ora. Ouale spalate si sterse bine cu un servetel, se pun deasupra alualui si se acopera cu bucatele din aluatul oprit.Torta pasqualina - reteta 2
  6. Se pune la cuptor astfel: primele 10 minute la 160 de grade si urmatoarele 60 de minute la 180 de grade.

Torta pasqualina - reteta 3

Torta pasqualina - reteta 4

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close