Ciorba de burta
Ingrediente
Burta prefiarta | 500-700 gr | |
morcovi | 2 bucati | |
ceapa | 1 bucata | |
patrunjel radacina | 1 bucata | |
gogosar la otet | 1/4 | |
oua (galbenusuri) | 4 bucati | |
smantana | 1 cutie mica | |
usturoi | 4-5 catei | |
ardei iute | 4-5 bucati | |
Piper | dupa gust | |
Patrunjel tocat fin | dupa gust | |
sare | dupa gust | |
otet | dupa gust |
Mod de preparare:
- Burta se spala in mai multe ape si se taie felii.
- Intr-o oala de 5-6 litri se pun legumele taiate in bucati mari la fiert, cu 3 litri de apa. Se scot legumele dupa ce au fiet si se fruleaza cu blenderul pana devin crema. Crema rezultata se strecoara prin strecuratoarea mare. Zeama obtinuta se adauga in oala in care au fiert, se adauga burta taiata fideluta si se fierbe totul pt inca 20 min.
- Inr-un castronel se pun cele 4 galbenusuri, se bat bine cu furculita, se adauga 2 linguri de otet, se bat galbenusurile in continuare, se adauga si o cana de apa rece pentru a nu se taia ouale.
- Acum se opreste focul la oala si se adauga totul in oala incet, incet amestecand mereu.
- Se adauga si gogosarul taiat cubulete mici (pentru aspect si culoare).
- Ciorba de burta se mananca calda, iar fiecare isi pune in farfuria sa: sare, otet, usturoi pisat, piper, patrunjel si smantana. Ardeii iuti sunt pt cine prefera.
No Comments