Conopida la cuptor
Ingrediente
Conopida marime medie | 1 bucata | |
Oua | 2 bucati | |
Smantana | 200 g | |
Lapte | 200 ml | |
Branza (telemea) | 100 g | |
Pesmet | 200 g | |
Sare | o lingura | |
Piper | Dupa gust |
Mod de preparare:
- Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert.
- Conopida se rupe in bucati. Cand apa fierbe se adauga conopida si se lasa 10 min la fiert.
- Se scoate conopida si se pune intr-o sita pentru a se scurge apa din ea bine.
- Intr-un castron se bat ouale bine, cu telul.
- Se adauga smantana, laptele, branza, sarea si piperul.
- Se ia o tava unsa cu ulei si se presara un strat de pesmet.
- Conopida se aseaza pe toata suprafata tavii.
- Se toarna sosul peste conopida si deasupra se presara pesmet in strat fin.
- Se baga in cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade, pana prinde culoare usor aramie.
No Comments