Crap prajit
Ingrediente
Crap | 1 buc. de 3 Kg | |
Faina | 300 gr | |
Malai | 300 gr | |
Ulei de prajit | 500 ml | |
Sare | Dupa gust |
Mod de preparare:
- In primul rand pestele se curata de solzi, apoi se taie pe burta (pe lung), se curata bine de mate si i se scot urechile.
- Se taie in bucati de marime potrivita si se spala bucatile de peste in mai multe ape (in special la sira spinarii).
- Punem intr-o tigaie ulei din ambundenta. Intr-o farfurie punem putina sare, in alta faina si in alta malai. Pregatim si un castron cu apa.
- Incepem condimentarea pestelui. Se ia o bucata de peste se trece prin apa din castron, se presara un pic de sare si se da prin faina, apoi se trece prin apa foarte repede doar pentru a se umezi faina, nu pentru a o spala.
- Apoi se da prin malai, se trece din nou foarte repede prin apa si apoi se da iar prin faina.
- ATENTIE: in farfurii se pun cantitati mici de sare, faina si malai, pentru ca se umezesc repede si se adauga de fiecare data cand e nevoie. Apa din castron se schimba mereu cand e nevoie.
- Acum pestele se frige in uleiul bine incins, pe ambele parti.
No Comments