Crema Limoncello
Ingrediente
Alcool 95 grade | 1 litru | |
Lamai bio (netratate) | 10 bucati | |
Lapte | 2 litri | |
Zahar | 2 Kg |
Mod de preparare:
- Se spala bine si se cojesc lamaile. Se vor folosi numai cojile.
- Cojile se pun intr-o oala mai mare si se toarna alcoolul.
- Se acopera bine oala cu un capac si se lasa la macerat pentru 15 zile.
- Dupa ce au stat la macerat se filtreaza alcoolul cu o strecuratoare si se arunca cojile.
- Laptele se pune la fiert cu zaharul pana se topeste complet zaharul. Se lasa la racit.
- Se amesteca laptele racit cu alcoolul si apoi se pune lichidul rezultat in sticle de plastic de 500 ml.
- Se pastreaza in congelator (nu ingheata din cauza alcoolului) pentru maxim 12 luni.
- Se serveste rece. Ce ramane se poate introduce din nou in congelator.
No Comments