Cuib cu bacon, ou si branza la cuptor
Ingrediente
Bacon | 6/12 felii | |
Oua | 6 | |
Branza (caș, parmezan) | 200 g | |
Paine feliata | 3 /6 felii |
Mod de preparare:
- Se taie 6 cercuri de miez de paine cu ajutorul unui pahar
- Cele 6 miezuri de paine taiate in forma de cerc se pun fiecare in cate o cupa sau in forme de briosa (dupa ce acestea au fost unse cu putin ulei)
- Se prajeste foarte putin baconul si se aseaza deasupra feliilor de paine, cate o felie de bacon sau cate doua daca acestea sunt mai mici
- Se pune un strat de branza rasa (de preferat caș)
- Oul il puneti cu grija ca sa nu se sparga peste branza
- Daca doriti (in loc sa puneti oul intreg) puteti sa bateti oul ca pentru omleta. Acesta va trece prin stratul de branza si va patrunde putin si in paine
- Puteti sa mai adaugati un strat subtire de branza si deasupra (de preferat parmezan) si se adauga sare si piper dupa preferinta
- Dupa ce cuptorul este incalzit bine, introduceti cupele pentru 15 de minute la 200 de grade.
foarte buna reteta am facut-o azi si ne-a placut
Ma bucur ca v-a placut! Te invitam sa incerci si alte retete de pe BucatarDeOcazie.ro 😉
interesanta reteta si gustoasa, multumesc
Cu multa placere Eugenia!
Te invitam sa incerci si alte retete de pe BucatarDeOcazie.ro 🙂