Fazan la cuptor cu garnitura de orez
Ingrediente
Fazani | 3 bucati | |
Lamai | 2 bucati | |
Portocale | 3 bucati | |
Ceapa | 3 bucati | |
Usturoi | 1 capatana | |
Vin alb | 1,5 litri | |
Suc de rosii | 500 ml | |
Ulei de masline | 1 pahar | |
Boia dulce | 1 lingura | |
Foi de dafin | 3 bucati | |
Cimbru, salvie, piper | dupa gust | |
Ciuperci champignon | 1 kg |
Ingrediente Pilaf
Orez | 200 gr | |
Ceapa | 1 bucata | |
Morcov | 1 bucata | |
Vegeta | 1 lingura | |
Ulei | 1 pahar |
Mod de preparare:
- Fazanii (curatati de pene si parliti) se despica in doua si se curata de maruntaie iar ficateii, pipotele si inimioarele curatate bine se adauga la restul carnii. Fazanii se taie in bucati si se spala bine.
- Intr-o oala mai mare se pun bucatile de carne, peste care se adauga lamaile si portocalele taiate bucati mari (cu coaja), ceapa taiata felii, usturoiul taiat, foile de dafin, cimbru, salvia, si piperul. Peste toate se toarna vinul. Se acopera oala cu capac si se tine in frigider 2-3 zile, la marinat.
- Inainte de a se baga la cuptor, se curata ciupercile si se taie bucati mari. Intr-o tava mai adanca se pun bucatile de carne (scoase de la marinat), ciupercile, sucul de rosii, boiaua, uleiul si un pahar de apa.
- Se pune la cuptor pentru 90 min. Din cand in cand se scoate tava din cuptor, se intorc bucatile de carne si se stropeste carnea cu sosul din tava.
- Intre timp preparam pilaful. Intr-un ibric se pune apa cu vegeta la fiert. Ceapa taiata fin cu morcovul dat pe razatoarea mica se pun intr-o cratita cu uleiul si 1/2 pahar de apa. Cand legumele s-au inmuiat se adauga orezul spalat in mai multe ape si se caleste putin. Acum incepem fierberea pilafului. Turnam putina apa calda (apa rece intareste bobul de orez) si amestecam mereu cu lingura si procedam asa pana pilaful e fiert.
- Carnea de fazan se potriveste foarte bine cu orezul si cu ciupercile.
No Comments