File de peste crocant cu sos de smantana cu usturoi

Ingrediente
Peste file | 400g | |
Chipsuri sarate | 150g | |
Faina | 100g | |
Praf de copt | 10g | |
Smantana | 300ml | |
Bere | 200ml | |
Usturoi | 1 capatana |
Mod de preparare:
- Jumatate din punga de chipsuri se pune intr-un castron, iar cealalta jumatate intr-o farfurie adanca
- Sfaramati chipsurile din ambele recipiente cu mana, destul de bine
- Amestecati faina cu praful de copt si asezati-le in castronul cu chipsurile sfaramete
- Turnati berea si apoi amestecati tot continutul bine
- Treceti fiecare bucata de peste prin aceasta compozitie
- Apoi asezati bucatile in farfuria cu chipsuri sfaramate pentru a se acoperi bine si de bucati uscate de chipsuri si asezati-le in tigaia cu ulei incins
- Pentru o prajire uniforma uleiul trebuie sa acopere intregul preparat. Le tineti la prajit cam 15 minute (in functie de puterea aragazului) pana se rumenesc
- Cat carnea este la prajit, pisam usturoiul, il amestecati cu putin ulei si apoi adaugam smantana.
- Le amestecam bine pana obtinem o crema omogena si adaugam putina verdeata
Imi plac foarte mult aceste retete.Apreciez la multe din ele simplitatea compozitiei si aspect.
Majoritatea retetelor pe care le veti gasi pe BucaratDeOcazie.ro vor fi simplu de facut si foarte bune! 🙂
eu am facut azi reteta cu chipsuri picante cu paprika si i-a dat un gust foarte bun. nu m-as fi gandit ca iese asa bun cu chipsuri
Da, buna idee 😀