Iahnie de fasole
Ingrediente
Fasole alba | 1 Kg | |
Ceapa | 2 bucati | |
Suc de rosii sau bulion | 150 ml | |
Usturoi | 4 catei | |
Sare | Dupa gust | |
Ulei de floarea soarelui | 200 ml |
Mod de preparare:
- Intr-o oala se pune la fiert fasolea care se scuge de 2 ori in timpul fierberii.
- Dupa ce a fiert bine se scuge dar se pastreaza 1 pahar de apa de la fiert.
- Intre timp se piseaza bine usturoiul si se adauga in fasolea care s-a racit la temperatura camerei.
- Cu ajutorul unui mixer se bate bine fasolea intr-un recipient mai adanc (pt a nu stropi in jur).
- Dupa ce am pus sare, adaugam ulei cate putin ca la maioneza, iar daca e prea consistenta crema, adaugam putina apa de la fiert.
- Se caleste ceapa taiata fin cu ulei de floarea soarelui. Cand ceapa e calita (nu prajita) se adauga sucul de rosii.
- Intr-un platou se aseaza toata crema de fasole iar deasupra se aseaza sucul de rosii cu ceapa.
No Comments