Legume la otet
Ingrediente
Conopida | 1 mare | |
Morcovi | 1 Kg | |
Ardei gras verde | 2 bucati | |
Ardei gras rosu | 2 bucati | |
Ardei gras galben | 2 bucati | |
Telina (doar tijele) | 1 bucata | |
Arpacic | 100 g | |
Otet | 2l | |
Sare | 4 linguri | |
Zahar | 4 linguri | |
Piper negru | 10 g |
Mod de preparare:
- Se curata, se spala si se taie toate legumele de marime potrivita, dar se pun separat in recipiente diferite.
- Antr-o oala se amesteca otetul cu 2 litri de apa, se adauga zaharul si sarea si se pun toate la fiert astfel dupa cum urmeaza:
- Cand otetul clocoteste se pun pe rand la fiert legumele, care se fierb cam 10 minute fiecare in parte dupa care se pun tot in recipiente separate.
- La urma se aseaza in borcane in straturi toate legumele.
- Apoi se adauga otetul cald in care s-au adaugat cateva boabe de piper.
- Se inchid bine borcanele si se pun la sterilizat pt a fi conservate timp indelungat.
No Comments