Linte cu Caltabos
Ingrediente
Linte | 400 g | |
Ceapa | 1 bucata | |
Morcov | 2 bucati | |
Telina | 1 tija | |
Ulei | 5 linguri | |
Caltabos | 1 bucata | |
Bulion concentrat | 3 linguri |
Mod de preparare:
- Lintea se spala in mai multe ape.
- Pentru a grabi prepararea se pune lintea bine spalata in apa clocotita si se lasa 1 ora.
- Intre timp ceapa, morcovul si telina, se taie in cubulete mici si se pun cu uleiul in tigaie la calit. Pentru a preveni arderea se toarna din cand in cand cate jumatate pahar cu apa.
- Intr-o cratita se pun legumele calite si se adauga lintea. Se adauga apa si se fierb impreuna pana cand lintea e aproape fiarta.
- Se adauga bulionul diluat in prealabil si sare dupa gust. Se lasa pe foc pana scade.
- Separat se fierbe caltabosul (intepat cu furculita in prealabil) in multa apa.
- Cand totul e pregatit, se pune lintea intr-un platou adanc, iar deasupra se orneaza cu felii de caltabos.
No Comments