Miel la Cuptor
Infrediente
Miel | 1/2 | |
Capatana usturoi | 1 buc | |
Piper boabe | 2 linguri | |
Boia iute | 2 linguri | |
Curry | 1 lingura | |
Caperi | 2 linguri | |
Foi de dafin | 3-4 buc | |
Rozmarin | 1 ramurica | |
Frunze de salvie | 3-4 buc | |
Vin alb | 1 litru | |
Sunca porc | 200 gr | |
Ardei iute | 1 buc | |
Ulei | 150 ml | |
Sare mare | 2-3 linguri |
Mod de preparare:
- Carnea de miel se taie in bucati mai mari si se spala in mai multe ape. Intr-un recipient se pune toata carnea, iar peste ea se pun toate ingredientele. Totul se pregateste cu o zi inainte de a prepara carnea la cuptor.
- Din cand in cand amestecam carnea cu ingredientele pentru a se condimenta bine pe toate partile.
- Totul se pune in tava si se baga la cuptor. Daca se foloseste cuptorul aragazului, se tine carnea cam 2-3 ore la foc mediu. Daca se foloseste cuptor de paine sau pizza se tine cam 1-1,5 ore. Carnea va fi mai suculenta daca tava va fi acoperita.
No Comments