Orez cu legume
Ingrediente
Orez | 250 g | |
Ceapa | 1 bucata | |
Morcov | 1 bucata | |
Ardei gras rosu | 1 bucata | |
Ardei gras galben | 1 bucata | |
Ulei de masline | 150 ml | |
Patrunjel tocat | ||
Sare |
Mod de preparare:
- Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe se pune orezul (in prealabil spalat). Se fierbe dupa timpul inducat pe pachet.
- Intre timp intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa tocata fin. Dupa 2 min se adauga morcovul taiat cubulete mici, iar dupa alte 2 min se adauga si ardeii taiati cubulete mici. Se procedeaza asa pentru ca nu toate legumele au acelasi timp de preparare.
- Cand toate legumele si orezul sunt aproape preparate se pun impreuna in acelasi recipient (dupa ce orezul a fost scurs bine de apa). Un sfat: opriti un pic de apa de la fiertul orezului pe care o adaugati peste orezul cu legume in cazul ca acesta mai trebuie fiert.
- Se presara patrunjel tocat deasupra. Se poate consuma atat cald cat si rece.
No Comments