Orez cu vin rosu
Ingrediente
Orez | 200 gr | |
Ceapa | 1 buc | |
Vin rosu | 1 pahar | |
Ulei de masline | 50 ml | |
Parmezan | 50 gr | |
Branza de oaie | 50 gr | |
Branza de vaca | 50 gr | |
Sare si Ardei iute uscat | dupa gust | |
Vegeta | 2 lingurite |
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata fin. Se adauga si o ceasca de apa pentru a se inmuia ceapa mai repede. Cand apa s-a evaporat se adauga si orezul (spalat bine inainte) si se caleste si orezul.
- Intr-un ibric se pune 1 litru de apa cu 2 lingurite de vegeta la fiert. Dupa ce s-a calit si orezul, se pune cate putin din apa fiarta din ibric (clocotita, nu rece pentru ca intareste orezul).
- Intre timp se amesteca mereu cu o lingura pentru ca orezul sa nu se prinda de cratita. Focul de la aragaz trebuie sa fie la minim. Cand orezul este aproape fiert se toarna peste el vinul rosu.
- Dupa alte 5 min (timp in care orezul e fiert si alcoolul din vin s-a evapotat), se inchide focul la aragaz si se adauga branza rasa si cuburile de branza de vaca si oaie.
- Se amesteca totul pentru a se omogeniza.
Tin sa precizez ca acest orez condimentat are gust si aroma puternica si se poate consuma simplu dar si ca o garnitura pentru carne.
No Comments