Parmigiana
Ingrediente
Vinete | 3 bucati | |
Mozzarella | 3 bucati | |
Ceapa | 1 bucata | |
Usturoi | 1 catel | |
Suc de rosii | 500 ml | |
Patrunjel | 2-3 fire | |
Ulei de masline | 2-3 linguri |
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara se pune ceapa cu usturoiul taiate fin acoperite de ulei si se lasa la foc mic cam 30 de minute pentru a se inmuia totul bine pana devine o pasta.
- Se adauga sosul de rosii si se continua fierberea, se adauga sare, piper sau ardei iute macinat.
- Intre timp vinetele se taie pe lung felii groase de 1 cm. Se aseaja intr-o strecuratoare mare sau pe un planseu inclinat, stropite cu sare cam pentru o jumatate de ora pana lasa apa. Dupa ce s-au scurs, se coc in tigaie (teflonata) fara ulei sau pe gratar la cuptor.
- Intr-o tava mai adanca se pune un pic de ulei apoi se fac straturi de felii de vinete, felii de mozzarella (se pot folosi si felii de cas proaspat), intre straturi se pune sosul iar la urma putin patrunjel tocat fin.
- Daca tava e mai mica ies mai multe straturi si e mai indicat asa.
- Se pune totul la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit.
De mentionat ca aceasta reteta e buna atat calda cat si rece.
No Comments