Piept de pui cu fulgi de porumb
Ingrediente
Piept de pui | 1 buc | |
Fulgi de porumb | 100 gr | |
Faina | 4 linguri | |
Oua | 2 buc | |
Sare, Piper | Dupa gust | |
Ulei | 100 ml | |
Sfecla rosie | 2 buc | |
Hrean ras | 2 linguri | |
sare, ulei, otet pt salata | Dupa gust |
Mod de preparare:
- Pieptul de pui de taie pe lung in fasii si se spala. Fulgii de porumb se faramiteaza cu mainile si cele 2 oua se bat bine cu furculita.
- Intr-o farfurie se pune faina, iar in alta sare si piper. Apoi se pune ulei la incins intr-o tigaie.
- Se ia o bucata de piept de pui umeda si se presara cu sare si piper, se da prin faina, apoi prin ou, dupa care iar prin faina si inca o data prin ou si la urma prin fulgii de porumb (deci de 2 ori prin faina si de 2 ori prin ou, si doar 1 data prin fulgii de porumb).
- Se prajeste in ulei incins fiecare bucata. Cand s-au prajit bine pe ambele parti, bucatile de piept se pun pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in excces.
- Se trece la prepararea garniturei astfel: sfeclele se coc in cuptor, se curata de coaja dupa ce s-au racit, si se taie cubulete. Se adauga 2 linguri de hrean ras si se condimenteaza cu sare, ulei si otet dupa gust. Preparatele sunt bune calde dar si reci.
No Comments