Prajitura cu fructe
Ingrediente
Mere | 2 bucati | |
Pere | 2 bucati | |
Oua | 4 bucati | |
Zahar | 300gr | |
Unt | 100gr | |
Coaja de lamaie rasa | 1 bucata | |
Faina | 350gr | |
Lapte | 50ml | |
Praf de copt | 1 pliculet | |
Frisca | 250gr |
Mod de preparare:
- Se topeste untul la foc mic, dupa care se lasa deoparte pentru a se raci.
- Se curata de coaja merele si perele, dupa care se taie in cuburi mari.
- Se bat bine cu telul oualele cu 100g zahar. Se adauga untul racit, faina, laptele si praful de copt.
- Forma rotunda (cu diametrul de 28-30 cm) se pune pe foc mic, se adauga cei 200g zahar ramas (pentru a se carameliza, cu atentie pentru a nu se arde). Peste zaharul caramelizat se pun fructele si se lasa inca 2-3 min pe foc pentru a se incorpora uniform caramelul cu fructele.
- Se pune tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.
- Cand se scoate tava din cuptor se rastoarna prajitura cu ajutorul unui platou rotund sau o farfurie care acopera tava (prajitura trebuie sa fie calda). Facultativ se poate orna cu frisca, dar dupa ce prajitura s-a racit.
No Comments