Prajitura cu Nuca si Ciocolata
Ingrediente
Nuca | 100 gr | |
Ciocolata | 50 gr | |
Unt | 100 gr | |
Oua | 3 buc. | |
Cacao | 50 gr. | |
Lapte | 100 ml. | |
Praf de Copt | 1 pliculet | |
Faina de grau | 300 gr. | |
Zahar | 200 gr. | |
Vanilie si Rom | dupa gust |
Mod de preparare:
- Nuca si ciocolata se taie bucatele cu cutitul. Untul se topeste si se raceste.
- Intr-un castron se pun ouale si cu zaharul si cu telul se bat bine, apoi se adauga pe rand: untul topit si racit, cacao, laptele, praful de copt, si faina.
- Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai densa (daca e necesar se mai adauga faina).
- La urma se adauga ciocolata si nuca taiate.
- Intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina (eu folosesc hartie pergament) se pune compozitia.
- Se da la cuptor pentru 40 min la 180 grade.
No Comments