Recipes

Prajitura diplomat

Prajitura diplomat

Ingrediente

Foi foietaj 3 bucati
Lapte 250 ml
Zahar 75 g
Galbenus de ou 3 bucati
Vanilie 1 plic
Faina 25 g
Frisca lichida 200 ml

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se incalziste laptele (nu se fierbe).
  2. Separat se bat cu telul galbenusurile cu zaharul, faina, frisca si vanilia.
  3. Cand laptele e caldut, adaugam compozitia si amestecam bine si dam la foc mic totul, amestecand tot timpul cu telul pentru a nu se prinde de fundul craticioarei, pana devine o crema lucioasa.
  4. Foile de foietaj se pun la copt in cuptor (dupa instructiunile de pe pachet), pe fiecare in parte.
  5. Cand foile sunt coapte si crema gata incepem asamblarea prajiturii.
  6. Pe o tava de marimea foilor se aseaza o foaie, iar deasupra jumatate din crema si se continua cu cea de a doua foaie si se pune cealalta jumatate de crema, iar deasupra ultima foaie.
  7. Deasupra se decoreaza cu zahar pudra

Prajitura diplomat - reteta in tava

Prajitura diplomat - reteta, portie in farfurie

Servings

12

Prep

1 hr

Cook

15 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close