Prajitura diplomat
Ingrediente
Foi foietaj | 3 bucati | |
Lapte | 250 ml | |
Zahar | 75 g | |
Galbenus de ou | 3 bucati | |
Vanilie | 1 plic | |
Faina | 25 g | |
Frisca lichida | 200 ml |
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara se incalziste laptele (nu se fierbe).
- Separat se bat cu telul galbenusurile cu zaharul, faina, frisca si vanilia.
- Cand laptele e caldut, adaugam compozitia si amestecam bine si dam la foc mic totul, amestecand tot timpul cu telul pentru a nu se prinde de fundul craticioarei, pana devine o crema lucioasa.
- Foile de foietaj se pun la copt in cuptor (dupa instructiunile de pe pachet), pe fiecare in parte.
- Cand foile sunt coapte si crema gata incepem asamblarea prajiturii.
- Pe o tava de marimea foilor se aseaza o foaie, iar deasupra jumatate din crema si se continua cu cea de a doua foaie si se pune cealalta jumatate de crema, iar deasupra ultima foaie.
- Deasupra se decoreaza cu zahar pudra
No Comments