Recipes

Prajitura Pinguin

Prajitura Pinguin

Ingrediente

Cacao amara 4 linguri cu varf
Oua 2 buc.
Unt 100 gr
Lapte 1/2 pahar
Praf de copt 1 pliculet
Smantana 300g
Faina 250g
Nutella 200g

Pentru Umplutura

Smantana 400 gr
Zahar pudra 100 gr
Nutella 200 gr
Lapte 2-3 linguri
Sirop zahar 1 pahar

Pentru Garnitura

Zahar pudra 2 linguri

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mai adanc se pune untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se bate bine cu mixerul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga ouale pe rand.
  2. Acum se adauga laptele si cacao. Cand totul e bine omogenizat se adauga faina, cate o lingura pe rand si cacao.
  3. Intr-o forma rotunda cu diametrul de 22cm (tapetata cu unt si faina), se toarna compozitia si se da la cuptor (preincalzit) pentru de 25 minute.
  4. Intre timp se prepara frisca, (smantana se tine in congelator pt 10 min inainte se a se bate cu mixerul). Smantana se bate bine cu zaharul pudra pana ce frisca s-a intarit.
  5. Nutella se pune intr-un ibric cu 2-3 linguri cu lapte, pentru 3 min pentru a se subtia (se amesteca cu lingura continuu ca sa nu se prinda). In alt ibric se face siropul de zahar (2 liguri zahar la un pahar apa).
  6. Acum se trece la montarea prajiturii astfel: blatul se taie in doua si se aseasa pe doua farfurii. Cu o lingura, se stropeste fiecare felie de blat cu siropul de zahar. Apoi se intinde crema de ciocolata pe blatul de jos, apoi se pune deasupra frisca.
  7. Cu atentie se pune cea dea doua felie de blat iar deasupra se presara zaharul pudra (zaharul se pune intr-o strecuratoare de ceai si se distribuie uniform)

Servings

8

Prep

1 hr

Favorite

No Comments

Leave a Reply

Completeaza raspunsul in casuta de mai jos pentru a ne asigura ca esti o persoana: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Close