Prajitura Pinguin
Ingrediente
Cacao amara | 4 linguri cu varf | |
Oua | 2 buc. | |
Unt | 100 gr | |
Lapte | 1/2 pahar | |
Praf de copt | 1 pliculet | |
Smantana | 300g | |
Faina | 250g | |
Nutella | 200g |
Pentru Umplutura
Smantana | 400 gr | |
Zahar pudra | 100 gr | |
Nutella | 200 gr | |
Lapte | 2-3 linguri | |
Sirop zahar | 1 pahar |
Pentru Garnitura
Zahar pudra | 2 linguri |
Mod de preparare:
- Intr-un castron mai adanc se pune untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se bate bine cu mixerul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga ouale pe rand.
- Acum se adauga laptele si cacao. Cand totul e bine omogenizat se adauga faina, cate o lingura pe rand si cacao.
- Intr-o forma rotunda cu diametrul de 22cm (tapetata cu unt si faina), se toarna compozitia si se da la cuptor (preincalzit) pentru de 25 minute.
- Intre timp se prepara frisca, (smantana se tine in congelator pt 10 min inainte se a se bate cu mixerul). Smantana se bate bine cu zaharul pudra pana ce frisca s-a intarit.
- Nutella se pune intr-un ibric cu 2-3 linguri cu lapte, pentru 3 min pentru a se subtia (se amesteca cu lingura continuu ca sa nu se prinda). In alt ibric se face siropul de zahar (2 liguri zahar la un pahar apa).
- Acum se trece la montarea prajiturii astfel: blatul se taie in doua si se aseasa pe doua farfurii. Cu o lingura, se stropeste fiecare felie de blat cu siropul de zahar. Apoi se intinde crema de ciocolata pe blatul de jos, apoi se pune deasupra frisca.
- Cu atentie se pune cea dea doua felie de blat iar deasupra se presara zaharul pudra (zaharul se pune intr-o strecuratoare de ceai si se distribuie uniform)
No Comments