Riso Freddo
Ingrediente
Masline fara samburi | 150gr | |
Ton in ulei | 1 cutie 150gr | |
Legume asortate in otet (castraveciori, gogosari) | 300 gr | |
Branza Emmental | 250gr | |
Sunca presata | 250gr | |
Porumb boabe | 1 cutie mica | |
Capperi | 2 linguri | |
Orez | 300gr | |
Maioneza | 1 tub | |
Sare, Piper | Dupa gust |
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara se pune apa cu o lingura plina cu sare si se pune la foc. Cand apa clocoteste, se pune orezul spalat in prealabil. (Cititi pe instructiuni timpul de fierbere pentru orez, nu se fierbe nici 1 min in plus, pentru ca altfel devine pilaf)
- Imediat ce a fiert orezul se scurge bine de apa si se trece prin jet de apa rece.
- Legumele (castraveti, gogosari, capperi), impreuna cu branza si sunca presata se taie in bucati mici.
- Intr-un castron mare se pun toate ingredientele si se potriveste de sare si piper.
- Se pune in frigider la rece. Se poate pastra si 2-3 zile la rece.
- In momentul consumarii se pune un pic de maioneza deasupra.
No Comments