Salata de Boeuf
Ingrediente
Cartofi | 1,5 Kg | |
Castraveti mari la otet | 5 bucati | |
Gogosari la otet | 2 bucati | |
Mazare | 1 pahar | |
Morcovi | 2 bucati | |
Radacina de telina | jumatate | |
piept de pui | 1 bucata | |
Ulei de floarea soarelui | 700 ml | |
Oua | 4 bucati | |
Lamaie | 2 bucati | |
Mustar | 1 lingura |
Mod de preparare:
- Cartofii se spala bine in apa rece si se pun la fiert intr-o oala.
- Se storc ambele lamai si se pregateste zeama intr-un pahar.
- In alta oala se pun la fiert mazarea, morcovul, patrunjelul, telina si pieptul de pui taiate in bucati mai mari.
- Cat timp fierb toate ingredientele preparam maioneza astfel: 2 galbenusuri fierte si 2 galbenusuri crude se pun intr-un castron mai adanc, se adauga lingura de mustar si mai punem o lingurita de sare.
- Cu ajutorul mixerului, la viteza mica la inceput, se amesteca pana devine o crema.
- Incepem sa punem cate putin ulei de floarea soarelui, in cantitate mica si dam mixerul la viteza mare.
- Din cand in cand se gusta de sare. Incepem sa adaugam si zeama de lamaie.
- Inainte de a termina uleiul, se gusta si completam cu sare si zeama de lamaie dupa gust.
- Trecem la prepararea legumelor. Taiem cartofii, pieptul de pui, telina, patrunjelul cat mai marunt.
- Intr-un recipient mai mare amestecam toate ingredientele peste care punem sare si piper dupa gust. Adaugam mai mult de jumatate din cantitatea de maioneza si amestecam bine.
- Asezam salata in platouri si deasupra asezam restul de maioneza dupa care ornam dupa placerea si indemanarea fiecaruia.
No Comments