Sardine marinate
Ingrediente
Sardine | 1 Kg | |
Sare mare | 200 ml | |
Otet | 400 ml | |
Masline verzi | 200 g | |
Capere | 2 linguri | |
Ulei de masline | 200 ml |
Mod de preparare:
- Sardinele se curata de burta si cap (cu un foarfece de bucatarie se taie burta incepand de la coada si se taie si capul …tot dintr-o taietura). Se pun intr-un castron cu multa apa si se curata bine de intestinele ramase. Se scurge bine de apa.
- Se acopera cu sare mare si se lasa pt o zi si o noapte.
- Se clatesc bine de sare si se acopera cu otet. Se lasa pt inca o zi si o noapte.
- Se clateste din nou bine. Se lasa la scurs bine (eventual se pun pe servetele de hartie).
- Intr-un borcan incep sa se aseze straturi de sardine cu straturi de masline, se presara caperi si boabe de piper.
- La urma se acopera totul cu ulei de masline. Se conserva pt mai mult timp tinand borcanele in frigider.
- Se consuma cu garnitura de cartofi fierti si ceapa.
No Comments