Scoici in sos de rosii
Ingrediente
Scoici vii | 2 Kg | |
Ceapa | 1 bucata | |
Patrunjel | 1 legatura | |
Ulei de masline | 4 linguri | |
Usturoi | 5 catei | |
Vin alb | 150 ml | |
Suc de rosii | 200 ml | |
Concentrat de rosii | 4 linguri |
Mod de preparare:
- Curatarea scoicilor: se pun scoicile in chiuveta dupa ce le-am verificat pe fiecare in parte (cele care sunt lipite bine sunt bune iar cele care nu sunt lipite sau sunt sparte SE ARUNCA pentru ca strica gustul la toata mancarea).
- Se acopera cu apa si incepem curatarea lor pe dinafara. Operatia se face cu un burete de sarma si se curata cochiliile de noroi, nisip si calcar.
- Intr-o cratita se pun scoicile, se adauga vinul, 2 catei de usturoi si 2 ramuri de patrunjel. Se pune cratita pe foc moderat acoperita cu un capac.
- Dupa 15 minute se opreste focul. In acest timp scoicile se deschid singure.
- Se aleg jumatatile goale si cele care nu se deschid si se arunca.
- Se toaca 1 ceapa, 3 catei de usturoi si patrunjelul foarte fin si se pun in alta cratita cu ulei la calit.
- Dupa ce s-au calit se adauga scoicile, sucul de rosii si concentratul de rosii. Se adauga si apa de la fiertul scoicilor filtrata inainte bine prin strecuratoare fina, deoarece scoicile lipite (vii) au apa si uneori si fire de nisip in interior.
- Se fierbe toata compozitia inca 15 minute la foc moderat.
- Se aseaza totul intr-un platou adanc sau supiera. Se serveste cu crotoane de paine uscata.
Daca nu gasiti sau nu vreti sa folositi scoici vii, se pot folosi si scoici congelate. Procesul este similar si nu este necesar tot procesul de curatare si deschidere al cochiliilor.
No Comments