Spaghetti alla Norma
Ingrediente
Spaghetti | 400 gr | |
Branza uscata si sarata | 200 gr | |
Ulei de masline | 30 ml | |
Vinete mari | 2 buc | |
Sare mare | Dupa gust | |
Usturoi | 2 catei | |
Rosii | 1 kg | |
Busuioc | 3-4 frunze | |
Ulei | 200 ml |
Mod de preparare:
- Vinetele se spala si li se taie doar partea de la codita, nu se curata de coaja. Se taie felii de 1 cm grosime si se pun intr-o cratita in straturi, peste care se presara sare mare (aceasta ajuta la eliminarea apei din vinete). Vinetele se acopera cu o farfurie (plina cu apa) pentru ca greutatea acesteia sa preseze si sa ajute la eliminarea apei din vinete.
- Intr-o tigaie cu margine inalta se pune uleiul cu usturoiul la calit. Peste, se toarna rosiile (curatate de pielita si taiate). Se presara sare si piper dupa gust. Totul se caleste cam 20 minute pana ce sosul se strange, apoi se presara cateva frunze de busuioc taiate fin.
- Vinetele se scot din cratita cu sare si se clatesc cu multa apa rece, pentru a curata bine sarea si se usuca cu un servetel.
- In alta tigaie se pune ulei la incins si se pun vinetele (dupa ce feliile de vinete s-au taiat felii). Cand vinetele s-au rumenit, se scot cu o sita pe un servetel care va absorbi uleiul in exces.
- Intre timp se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Cand apa clocoteste se pun pastele la fiert (dupa timpul scris pe pachet). Vinetele prajite se pun peste sosul de rosii si se amesteca bine si pastele scurse bine de apa.
- La final se da tigaia cu toata compozitia deoparte de pe foc si se pune toata branza rasa. Se amesteca totul cu ajutorul a 2 furculite.
- Se poate servi direct din cratita sau se foloseste un castron mai mare.
No Comments