Tarta cu ananas
Ingrediente
Faina | 250 g | |
Unt | 170 g | |
Zahar | 100 g | |
Oua | 3 bucati | |
Praf de copt | 3 ligurite | |
Vanilie | ||
Ananas in sirop | 1 cutie | |
Zahar brun | 80 g |
Mod de preparare:
- In tava in care facem prajitura se pune zaharul brun (80 g) cu untul (20 g) la foc mic pana devine totul caramelat si de culoare frumoasa (nu se arde).
- Se lasa apoi in tava la racit.
- Intre timp se prepara aluatul astfel: intr-un castron se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina, untul (la temperatura camerei), vanilia si praful de copt.
- Din cutia de ananas se opresc 7 felii, restul se taie cubulete mici si se adauga in aluatul deja preparat.
- Dupa ce caramelul s-a racit se aseaza feliile de ananas peste caramel (una in mijloc si 6 pe margine).
- Deasupra se toarna compozitia.
- Se baga la cuptor pentru 40 min la 180°. Cand e coapta, cu ajutorul unui platou, se rastoarna.
pe asta o incerc saptamana viitoare si sper sa-mi iasa la fel de buna ca desertul de azi, cel cu biscuiti cu lamaie
Buna Maria,ma bucur ca vrei sa incerci si reteta asta.Astept
impresia ta si de data asta. Sunt convinsa ca nu vei regreta