Tarta cu spanac si branza proaspata
Ingrediente
Foietaj | 1 foaie | |
Spanac | 1 Kg | |
Branza proaspata | 200 g | |
Ceapa | 1 bucata | |
Sunca de praga | 100 g |
Mod de preparare:
- Se curata bine spanacul, se spala in mai multe ape
- Se pune la fiert in apa sarata care clocoteste pentru 10 minute
- Se scurge foarte bine si se taie marunt.
- Intr-o tigaie se pune ulei si se caleste bine ceapa, se adauga sunca taiata fin, apoi se adauga spanacul.
- Se sareaza dupa gust, si se lasa la racit.
- Intr-o forma rotunda se pune foaia foietaj cu hartia de ambalaj (asa se evita de a se unge tava), se da forma rotunda cu mana, iar laturile se lasa cazute in exterior pt a le aseza peste umplutura.
- Dupa ce umplutura s-a racit se amesteca cu branza (scursa bune de zer).
- Totul se pune peste foaia foietaj si se aranjeaza bine marginile.
- Se pune in cuptor pentru 25 minute la 180°.
- Se consuma rece.
No Comments