Torcolo
Ingrediente
Oua | 3 bucati | |
Zahar | 6 linguri | |
Faina | 9 linguri | |
Ulei de floarea soarelui | 3 linguri | |
Lapte | 3 linguri | |
Vanilie, coaja de lamaie | Dupa gust | |
Alune sau nuci | 75 g | |
Zahar tos pentru ornat | 3 linguri | |
Praf de copt | 1 pliculet |
Mod de preparare:
- Intr-un castron se pun ouale si zaharul, si se bat impreuna cu telul (nu e nevoie de mixer).
- Se adauga faina, mirodeniile, uleiul si laptele, si se amesteca totul bine, iar la urma se adauga praful de copt.
- Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, dupa ce am pus toata compozitia in tava se pune zaharul tos pentru ornat in ploaie deasupra si se adauga nucile (devin crocante la copt).
- Se baga in cuptor la 180 grade pt 30 min.
- Acest dulce se pastreaza la temperatura camerei, tinut mai mult se usuca dar se poate manca si peste o saptamana.
Ingredientele sunt pt un torcolo mic. Pentru unul mare se dubleaza cantitatile.
No Comments