Torta pasqualina
Ingrediente
Faina | 1 kg | |
Maia proaspata | 50gr | |
Untura | 100gr | |
Sare, Piper | dupa gust | |
Carne porc | 200gr | |
Carnati proaspeti | 2 bucati | |
Vin alb | 1 pahar | |
Branza uscata de oaie | 100gr | |
Telemea de vaca | 100gr | |
Oua | 5 bucati |
Mod de preparare:
- Intr-un castron se pune la inmuiat maiaua cu 1 lingurita de zahar si cu putina apa calda, apoi se adauga untura (tinuta in prealabil la temperatura camerei), 1 lingura de sare si jumatate din faina.
- Se amesteca totul si se incepe framantarea adaugand si restul de faina si apa calda atat cat e nevoie, pentru a face un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana aluatul isi dubleaza volumul.
- Carnea se taie cubulete, carnatii se curata de pielita si se desface carnea cu degetele. Se pun impreuna intr-o tigaie cu putin ulei, si cu vinul alb la calit. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce carnea se patrunde cu furculita, se opreste focul si se lasa la racit carnea.
- Dupa ce aluatul a crescut, se intinde cu mainile pe planseta in un strat de 1 cm grosime. Deasupra se pune compozitia de carne si branza (branza de oaie uscata se da prin razatoare, iar telemeaua se taie cubulete). Din aluat se opreste o mana de aluat pentru decor. Se ruleaza aluatul cu compozitia inauntru si se aseaza intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc.
- Se lasa iar la crescut pentru 1 ora. Ouale spalate si sterse bine cu un servetel, se pun deasupra alualui si se acopera cu bucatele din aluatul oprit.
- Se pune la cuptor astfel: primele 10 minute la 160 de grade si urmatoarele 60 de minute la 180 de grade.
No Comments