Turta cu masline, prosciutto si mozzarella
Ingrediente
Faina alba | 500 g | |
Maia | 1 cub | |
Sare | 1 lingurita | |
Ulei de floarea soarelui | 2 linguri | |
Apa | cat e necesar | |
Masline fara samburi | 100 g | |
Prosciutto | 4 felii | |
Mozarella | 1 bucata |
Mod de preparare:
- Intr-un castron se pune maiaua la dizolvat cu putina sare, si ulei. Se adauga faina si apa. Se framanta totul bine
- Se lasa la crescut timp de o ora
- Din aluat se fac 3 parti. Fiecare parte se framanta din nou pe o planseta si se intinde ca foaia de pizza. In mijloc se pun feliile de prosciutto, maslinele si mozarella taiata cuburi
- Se pliaza si se coace pe o tigaie cu fundul gros. Tigaia se incalzeste bine in prealabil. Pentru o mai buna coptura a aluatului se acopera cu un capac si se lasa la foc mic
- Sunt foarte bune calde. 😉
No Comments